Republikken Niger

Republikken Niger er et land beliggende i det vestlige Afrika, navngivet efter Nigerfloden. Niger grænser op til Nigeria og Benin mod syd, Burkina Faso og Mali mod vest, Algeriet og Libyen mod nord og Tchad mod øst. En stor del af landet ligger i Sahelbæltet.

Niger er fra gammel tid opdelt i to regioner hver med sin egen historie og kultur – Nomaderne i nord og landmændene i syd. Gennem historien har området været genstand for sammenstød mellem forskellige folkeslag.

Niger er inddelt i syv regioner og et hovedstadsdistrikt (Niamey). Regionerne er inddelt i 36 departementer (départements) som igen er inddelt i 265 kommuner (communes).

Kvinder bliver systematisk diskrimineret, og mellem 5-20 % af dem bliver udsat for omskæring.

Google Maps

TIDSLINJE:

1900-tallet – Den franske kolonisering begyndte i starten af århundredet, men franskmændene mødte modstand fra især nomadefolket Tuareg.
1922 – Niger blev en fransk koloni og blev en del af Fransk Vestafrika.

1956 – Niger fik igen politisk indflydelse, da Frankrig ophævede de ulige stemmerettigheder.

1958 – Niger blev en selvstyrende stat under Frankrig.

1960 – 3. August. Niger blev selvstændigt.

1974 – Niger blev ramt af tørke. Tørken, kombineret med beskyldninger om korruption, resulterede i at regeringen mistede al støtte og blev væltet af et militærkup. Seyni Kountché ledede landet derefter indtil hans død i 1987, hvorefter general Ali Saibou tog over.

1993 
– blev Nigers første demokratiske regering afholdt.

1999 – Mamadou Tandja vandt præsidentvalget og blev genvalgt fem år senere.

2000 – Et krav fremkom fra dele af samfundet om at pålægge sharia, islamisk lov, som praktiseres i den muslimske del af Nigeria. Sharia debatten har ført til politiske spændinger i landet. I dag holdes religion og stat adskilt i Niger.

2009 – Tandja forsøgte at ændre forfatningen, så han kunne bevare magten. Dette førte til intern uro og international fordømmelse.

2010 – 18. februar – Præsidenten Tandja blev styrtet i et militærkup, efter at have forsøgt at ændre grundloven, så han kunne blive valgt igen.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.