Ceuta

Ceuta er både en eksklave i det nordlige Marokko og en selvstændig spansk by og provins langs  Middelhavskysten i Nordafrika. Området har et areal på 28 kvadratkilometer og har 75.861 indbyggere. Indbyggerne taler spansk eller  tamazight, et berbiske sprog. katolske eller sunni-muslimer. Marokko gør krav på byen og en anden autonom by Melilla og en række spanske øer.

Ceuta blev erobret af kongen João I af Portugal i 1415 og forblev en portugisisk besiddelse til 1668 ved Lissabons Traktat, hvor kongen Afonso VI af Portugal overdrog kolonien til kongen Carlos II af Spanien. Ikke desto mindre beholdt Ceuta sit flag, som har Lissabons byflag som baggrund og det portugisiske våbenskjold.

Google Maps

TIDSLINJE:

 

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.