Japan

Japan er et land i øst-Asien. Det består af en øbue i Stillehavet, øst for den koreanske halvø. Navnet bliver ofte oversat som “Den opgående sols land”, kommer fra Kina, og refererer til Japans østlige position i forhold til det asiatiske kontinent. Før Japan havde relationer med Kina, var det kendt somYamato (大和). Wa (倭) var et navn tidlige Kina brugte for at referere til Japan i “de tre kongerigers periode”.

Japan består af en kæde af øer. De største af dem er, regnet fra syd til nord: Kyushu (九州), Shikoku (四国),Honshu (本州, den største ø) og Hokkaido (北海道).

Den første folketælling i Japans historie foregik i 1920. Folketællingen viste dengang 56 millioner indbyggere. I 2000 var tallet 126.925.843.

TIDSLINJE:

1638 – Japan udviser udlændinge og lukker landet.

1945 – 14. april. Det kejserlige palads i Tokyo bliver bombet af amerikanske fly.

1995 – 20. marts. En japansk, religiøs sekt, Aum Shinri, udløser nervegas­bomber i Tokyos under­grunds­tog. 12 omkommer og mere end 5.500 bliver indlagt.

2007 – 9. januar. For første gang siden Anden Verdenskrig får Japan et egentligt forsvarsministerium. Et for­svarskontor har siden 1954 varetaget opgaverne. Kontoret har holdt lav profil pga. Japans forfatning og offentlighedens modstand mod mindelser om krigstidens militarisme.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.