Laos

Den Demokratiske Folkerepublik Laos er en stat i Sydøstasien og medlem af ASEAN, som grænser til Vietnam,  Cambodja,  Thailand,  Myanmar  og  Folkerepublikken Kina. Hovedstaden er Vientiane  (Viangchan).

Landets økonomi er mestendels præget af landbrug, industri bidrager til bruttonationalproduktet med omtrent 22% og servicesektoren med omtrent 25%.

TIDSLINJE:

1949 – Efter den japanske besættelse under 2. verdenskrig blev landet uafhængigt som Kongeriget Laos, under Kong Sisavang Vongs ledelse.

1975 – kommunistpartiet Pathet Lao kuppede med hjælp fra Sovjetunionen og det kommunistiske Vietnam den royaliske regering som havde støtte fra USA og Frankrig, og tvang Kong Savang Vatthana til at abdicere 2. december 1975.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.