Nordkorea

Nordkorea eller officielt Den Demokratiske Folkerepublik Korea, er den nordlige halvdel af den koreanske halvø i det østlige Asien. Nordkorea grænser mod Sydkorea i syd og mod Kina og Rusland i nord. 

TIDSLINJE:

1940’erne – Japan deltog som en af aksemagterne i 2. Verdenskrig, men ved slutningen af krigen lykkedes det Sovjetunionen at invadere det nordlige Korea, mens USA invaderede det sydlige Korea. Den midlertidige grænse mellem de to besættelsesområder lå på den 38. breddegrad.

2011 – 17. december.  Kim Jong-il døde af et hjerteanfald, i en alder af 69 år; Han havde siddet ved magten siden faderen, Kim Il-sungs død i 1994 efter at have regeret siden 1948. Kim Jong-il efterfølges af sin søn Kim Jong-un (født 1984), der kaldes Den Store Efterfølger.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.