Pakistan

Pakistan, officielt Den Islamiske Republik Pakistan, er et land i Sydasien. Grænselandene er IranAfghanistanKina og Indien. Sydkysten udgøres af det Arabiske Hav.

Pakistan blev dannet i 1947, da det sammen med området, der nu er Bangladesh, blev skilt ud fra Britisk Indien. Resten af Britisk Indien blev det selvstændige Indien. Navnet Pakistan betyder «det rene land», og det var meningen, at det skulle være en ren muslimsk stat. Opdelingen i Indien og Pakistan førte til, at millioner af mennesker måtte krydse grænserne for at være i det land, som deres religion hørte til. Alligevel blev mange muslimer i Indien,og mange hinduer blev i Pakistan.

Øst-Pakistan løsrev sig i 1971 og dannede efter en blodig borgerkrig, Bangladeshkrigen, den selvstændige stat Bangladesh.

TIDSLINJE:

 

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.