Singapore

Singapore, officielt Republikken Singapore er en østat, som ligger ved sydspidsen af Malayahalvøen. Landet ligger 137 kilometer nord for ækvator, syd for den malaysiske stat Johor og nord for de indonesiske Riausøerne. Med sine 710,2 km² er Singapore en mikrostat, og det er det mindste land i Sydøstasien. Det er betydeligt større end Monaco og Vatikanet, som er de eneste andre selvstændige bystater.

Singapore er det femterigeste land i verden, når det gælder BNP (PPP) pr. indbygger.

Mange love håndhæves meget strengt. Det udtrykkes i det engelske udsagn: “Singapore is a ‘fine’ country”, hvor ordet fine skal forstås i en monetær sammenhæng (en bøde). Læs dem her.

TIDSLINJE:

1942 – 8-15. februar. Slaget om Singapore. Japan erobrer Singapore fra briterne, og hele den britiske garnison på 60.000 mand kommer i japansk fangenskab. Winston Churchill kaldte det “Storbritanniens største nederlag“.

1963 – Byen opnåede uafhængighed fra Storbritannien og gik sammen med MalayaSabah og Sarawak til dannelsen af Malaysia. Men mindre end to år efter meldte det sig ud af føderationen og blev en uafhængig republik den 9. august 1965.

2009 –  Economist Intelligence Unit placerede Singapore som den tiende på listen over de dyreste steder at bo. Den blev nummer tre i Asien efter Tokyo og Osaka.

 

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.