Turkmenistan

Turkmenistan er et land i Centralasien. Det grænser mod nordvest til Kasakhstan, mod nordøst til Usbekistan, mod sydøst til  Afghanistan og mod sydvest til Iran. Mod vest er der kyst mod det Kaspiske Hav. Hovedstaden er Asjkhabad.

Turkmenistan er de sidste 3000 år blevet styret af det ene storrige efter det andet. De første folk kom til landet i 700-tallet fra Mongoliet. Herefter konverterede de til Islam, da arabere og tyrkere kom til området i 5-800-tallet. Det er den tyrkiske
indvandring,  
som har haft størst betydning for landet. I dag taler man turkmensk, som er et sprog af tyrkisk afstamning. Man er også muslimer ligesom tyrkerne. 

TIDSLINJE:

1924 – Turkmenistan blev en sovjetisk republik.

1991 – september. Turkmenistan erklærede sig selvstændigt for første gang, men det var først i december 1991, at man internationalt anerkendte landet.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.