Kroatien

Kroatien er et land i Centraleuropa og tidligere republik i Jugoslavien. Landets areal udgør 56.542 km². Kroatien omfatter den dalmatiske kyst, øerne i Adriaterhavet  og Slavonien
(Slavonija) – en del af den nordlige lavslette i det tidligere Jugoslavien. Mod nord grænser Kroatien op til Slovenien, mod syd til Bosnien og HercegovinaMontenegro og Serbien, mod vest til Adriaterhavet, og mod øst også til Serbien og Montenegro. Et af de mest besøgte steder, foruden Adriaterhavets kyst, er Plitvice-søerne.

TIDSLINJE:

o. 1. Århundrede FVT – Det fascinerende Pula Amfiteater, som er bygget i midten af det 1. århundrede f.Kr., er det største og bedst bevarede monument af antik byggekunst i Kroatien. Her blev der afholdt gladiator- og ridderkampe, kampe med vilde dyr og andre forestillinger, som var datidens underholdning. Amfiteatret, som var bygget udenfor bymuren men tæt ved byen, ved siden af hovedvejen Via Flavia, som fra Pula førte mod Akvilei og Rom, havde plads til 25.000 mennesker.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.