Liechtenstein

Liechtenstein er et fyrstedømme beliggende mellem Schweiz  og Østrig. Liechtenstein er et af Europas tre “dobbelt-indlandsstat” (sammen med Andorra og Moldova), og det eneste tysktalende land, der ikke har grænser direkte med Tyskland.

Fyrstendømmet er et konstitutionelt monarki. Liechtenstein har 11 kommuner. Hovedstaden er Vaduz, hvor også fyrsten har til huse. Liechtenstein har verdens andet højeste bruttonationalprodukt pr. indbygger på 162.000 schweizerfranc (2006) svarende til ca. 570.000 danske kroner.

TIDSLINJE:

2003 – En folkeafstemning gav grønt lys for en forfatningsreform, som gjorde Liechtenstein til Europas eneste absolutte monarki, hvor fyrsten personligt udnævner regeringen og dommerne, derudover har han også fået fuldmagt til at opløse nationalforsamlingen.

2006 – Fyrst Hans Adam 2. af Liechtenstein blev opgivet som værende et af de rigeste statsoverhoveder i verden med en samlet formue på mere end 2 mia. pund. Hans kunstsamling er udstillet på Liechtenstein Museum i Wien. Han har en stor interesse for ufologi, og har doneret mange penge til formålet igennem MUFON, CUFOS & Fund for UFO Research.

2011 Liechtenstein er et af de rigeste lande i verden og et af Europas mindste. Landet har fået international kritik på grund af fyrstens store magt og landets udemokratiske ordninger.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.