England

England er det største og mest folkerige af de fire konstituerende lande i Storbritannien. Landets indbyggere udgør mere end 83% af den samlede befolkning i Storbritannien,og Englands fastland udgør det meste af de sydlige to tredjedele af øen Storbritannien og deler landegrænser med Skotland i nord og Wales i vest. Englands kyster grænser til NordsøenDet Irske HavDet Keltiske Hav,
Bristolkanalen og Den Engelske Kanal.

TIDSLINJE:

o. 3500 FVT – En bunke små, forkullede klumper viste sig at være alt andet end almindelig jord, da de dukkede op under en udgravning i Oxfordshire i England. Derimod er det resterne af det ældste kendte stykke brød fra De Britiske Øer. Arkæologerne har fundet tydelige dele af bygkorn, og brødet er angiveligt bagt for 5500 år siden af nogle af de første bønder i landet. (Ill. Vid. 4/2000)

1340? – Det britiske underhus etableres.

1606 – 12. april. Det engelske statsflag Union Jack bliver taget officielt i brug.

1854 – 28. marts. Storbritannien erklærer krig mod Rusland – den såkaldte
Krimkrig.

1872- UFO MYTE: Omkring kl. 01 a. m. den 7. december, ved King’s Sutton, Banbury, fløj et objekt i en uregelmæssig kurs. Objektet lignede en ”høstak”, og blev efterfulgt af ild og tyk os. Dens effekt mindede meget om den måde en tornado virker på – fælder træer og vægge. Objektet forsvandt uden spor.

1877 – UFO MYTE: Tre meteor-lignende objekter fløj sammen med ”forbløffende langsomhed” over himlen, var synlig omkring tre minutters tid, ”fløj med samme fart og regelmæssighed som en flok vilde gæs”.

1880 – UFO MYTE: I Aldershot, England, var der et sært væsen, klædt i tætsiddende tøj og skinnende hjelm, der fløj højt over hovedet på to skildvagter, der affyrede deres våben mod væsnet uden resultat. Fænomenet lammede dem med noget der beskrives som ”blå ild.”

1888 – Tidligt om morgen den 31. august i Whitechapel, London, fik en kusk øje på en livløs krop i en af de mange smalle og dunkelt belyste gader. Politiet blev tilkaldt, og kvinden der senere blev identificeret som den 43-årige prostituerede Mary Ann Nichols, Polly i daglig tale, havde fået halsen skåret over. Men det var først da man undersøgte hende nøjere i lighuset, at man gjorde en endnu mere rædselsfuld opdagelse – kvindens mave var blevet sprættet op med et dybt zig-zag snit fra brystben til bækken. Flere voldsomme hug havde mere eller mindre synderskåret hendes underliv. Der var ingen vidner til mordet, som var det første af 5 brutale mord begået af den ukendte og mystiske Jack The Ripper.

1888 – den 8. september, to dage efter Mary Ann Nichols var blevet begravet, blev endnu en kvinde fundet i en gård til en gammel udlejningsejendom. Hun var endnu værre tilredt end det forrige offer. Morderen havde taget hendes tarme og indre organer ud og draperet dem over hendes krop. Nogle organer manglede, deriblandt livmoderen. Dødsårsagen var i dette tilfælde også et dybt knivstik i halsen. Kvindens navn var Annie Chapman, og ligesom Polly Nichols hørte hun til blandt samfundets mest udsatte og forsvarsløse. Hun var en 47-årig enke, alkoholiker og til tider prostitueret. Politiet gik ud fra at det var den samme morder der var på spil. Efterforskningen blev nu overgivet til Scotland Yard-politiet. Noget som ikke huede politiet.

1888 – Natten til den 30. september, en måned efter det første mord, fandt man to myrdede kvinder mere. Den ene lå med overskåret hals indenfor en træport, som dannede grænsen mellem en gyde og en større gade. Omkring kvindens hals sad et silketørklæde, der var trukket voldsomt til side, og i hånden knugede hun en pose halspastiller. Offerets navn var Elizabeth Stride. Hun blev kaldt “Long Liz” og var svensk, født udenfor Gøteborg, som Elisabeth Gustafsonsdotter. Hun levede også et træls liv som prostitueret, og hvad der fulgte med af alkoholisme og fattigdom. Der hvor hun var blevet myrdet, havde der fundet et politisk møde sted i nærheden samme aften, og deltagerne havde forladt mødet via en port ud til gaden, tæt på gerningsstedet. Man mener at morderen kan være overrasket af deltagerne fra mødet, hvilket kan forklare hvorfor den 45-årige kvinde var sluppet for at blive skændet og skamferet som de to andre ofre. En mulighed er, at hun kan have været et tilfældigt offer for en anden morder. Men mindre end en time senere, kun et par gader derfra, fandt man et nyt offer. Fundet blev gjort af en patruljerende politimand. Ud over den overskårne hals, den opsprættede mave og de udtagne indvolde var offerets ansigt skamferet af knivhug. Liget befandt sig på Citypolitiets område, og der blev indledt en stor forundersøgelse med stor effektivitet – man ville sandsynligvis vise politiet på Scotland Yard hvor skabet skulle stå. Det sidste mordoffer blev identificeret som Catherine Eddowes, 46 år, også hun med forlist forhold bag sig og en ynkelig tilværelse som prostitueret. Politiet havde havde taget hende pga. fuldskab, og hun blev løsladt efter midnat. En mand stod frem og fortalte han havde set Eddowes i selskab med en mand i 30-års alderen med lys hud og et lille overskæg. Han var iført kasket og et rødt tørklæde og så “snusket” ud – men det var en beskrivelse som passede på stort set alle i Whitechapels mandlige befolkning. Der kom også breve til politiet, hvoraf et af dem havde underskriften “Jack The Ripper“, som straks efter fæstnede sig hos offentligheden. I brevet stod der “nummer et peb en smule så jeg kunne ikke få gjort hende færdig…“. Brevene blev sat i aviserne og lukkede op for en sand syndflod af lignende skrivelser. Et af brevene var afsendt “From Hell” og indeholdt et stykke af en nye. Catherine Eddowes manglede ganske vist dette organ, men eftersom DNA-teknikken ikke var opfundet endnu, kunne man ikke vide om det var hendes.

1888 – En hel måned var gået uden endnu et mord fra den frygtede Jack The Ripper, og folk var begyndt at ånde lettet op, lige indtil den 8. november, hvor Jack The Ripper slog til igen, med det værste af udåd man kan forestille sig i Miller’s Court. På denne adresse boede den 25-årige Mary Jane Kelly “Black Mary”. Hun var bagud med huslejen, og da den mand der skulle hente lejen, kiggede ind gennem hendes snavsede vindue, mødte der ham et grufuldt syn: lejerens fuldstændigt sønderflængede lig. For første gang blev der foretaget en fuldstændig undersøgelse af gerningsstedet, og politiets fotograf tog billeder, der tydeligt viser, at The Ripper nu havde overskredet alle grænser. Kvindens ansigt var helt udslettet, og adskillige kropsdele og organer lå spredt ud over sengen og værelset. Et vidne havde set hende gå ind i sit værelse med en mand, og hørte hende synge derinde fra. To andre vidner fortalte de havde hørt en kvinde råbe “Mord!” om natten, men ingen tog sig af det fordi den slags tit skete i det kvarter. Igen blev en række mistænkte, men ingen fundet skyldige. Hvor mange mord Jack The Ripper i alt begik, er lidt omstridt, nogle tror at der var tre, de fleste fem, mens andre mener han dræbte endnu flere, samt at han myrdede både før og efter 1888. Knivmord på kvinder i den tid var ikke usædvanlige, men det der gjorde The Ripper unik, og som vækkede folks sensationslyst og frygt, var dels at han aldrig blev fanget, og dels fordi han behandlede sine ofre så brutalt. Jack The Ripper har indtaget sin plads inden for de vestlige landes popkultur, og der vil stadig fortsat blive skrevet bøger og lavet spillefilm om ham. Se hvordan der ser ud i Whitechapel i dag her.

Læs mere her om Whitechapelmordene.

1909 – UFO MYTE: Klokken 21:45 om aftenen den 13. maj, i King’s Lynn, England, ses et cigarformet lysende objekt, der oplyser terrænet i King’s Lynn. Et vidne beskriver objektet, der havde en “snurrende lyd”, og at det oplyste jorden så det lignede dagslys. Da han så op, kunne han se det luftskibs-lignende objekt speede over hans hovedet, to mænd var synlige i en vogn nedenunder, og objektet forsvandt i det fjerne indenfor et par minutter.

1909 – UFO MYTE: Om aftenen kl. 22, den 18. maj i Caerphilly, Wales, gik Mr. Lethbridge langs vejen nær bjergene, da han så på græsset en stor tube-lignende maskine. Om bord var to mænd der bar pels og talte ophidset på et sprog som han ikke kunne forstå. Græsset var mast ned på stedet, efter at objektet var fløjet væk.

1946 
– 5. marts. Englands premierminister Winston Churchill holder sin senere så berømte tale, hvori ud­tryk­ket “jerntæppe” første gang bliver anvendt. Se, lyt og læs hele talen her (engelsk).

1952 – 26. februar. Premierminister Winston Churchill meddeler, at Storbritannien har udviklet en atom­bombe.

1955 – 5. april. Winston Churchill går som 80-årig af som Storbritanniens premierminister og bliver efter­fulgt af partifællen Anthony Eden.

1969 – 30. januar. De fire Beatles-medlemmer optræder for sidste gang sammen. Det foregår på taget af Apple-huset i London, hvor de bliver filmet til “Let It Be“. På grund af klager fra naboerne stoppede politiet koncerten i utide, men en række numre blev optaget, og nogle af disse er siden udgivet på blandt andet “Let It Be“.

1969 – 14. februar. For første gang lykkes det forskere ved universitetet i Cambridge at befrugte et menneske­æg i reagensglas.

1996 – 28. februar. Britiske prinsesse Diana meddeler, at hun har indvilget i skilsmisse fra prins Charles.

1997 – 31. august. Diana døde ved en bilulykke 31. august i Paris, Frankrig. Chaufføren var påvirket under kørslen og kørte hurtigt rundt i Paris gader forfulgt af paparazzifotografer. Hun blev efterfølgende hentet hjem til England af prins Charles og fik en statsbegravelse med deltagelse af hele det officielle England 6. september 1997 i Westminster Abbey i London.

Arkæologi. Måske er det en symbolsk nedgang til underverdenen. Det er foreløbig arkæologernes bedste bud på en mystisk trappe på 29 trin, der fører seks meter ned i undergrunden på en af de skotske Orkneyøer. Indgangen ligner åbningen på en mineskakt. Den første trappe er stejl og smal med 17 trin, der fører ned til det første niveau, hvorfra der er adgang til to aflange kamre. Fra denne første ‘repos’ fører 12 trin ned til det nederste kammer. Der er intet vand her, så anlægget har næppe fungeret som brønd. Aske og knoglerester tyder på, at der kan være tale om et kultsted. Anlæggets menes at være 3000-4000 år. (Ill. Vid. 6/2000)

2003 – 17. februar. London indfører bompenge. Ved indkørsel i bykernen i dagtimerne skal bilisterne nu betale £5 – knap 60 kr – for en 24-timers afgift.

2005 – 10. februar. Det britiske kongehus meddeler, at kronprins Charles den 8. april gifter sig med Camilla Parker-Bowles. Hun har været prinsens veninde gennem mange år.

2013 – 17. august. Tilsyneladende er der dukket nye oplysninger op omkring Prinsesse Dianas død og Scotland Yard tager det alvorligt. Oplysningerne der kommer fra svigerforældrene til en tidligere soldat, blev videregivet til militærpolitiet og har angiveligt referencer til Dianas dagbog. Læs mere her.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.