Andorra

Fyrstedømmet Andorra, der ligger i Pyrenæerne mellem Spanien og Frankrig. Landskabet præges af dale omkranset af 1800-3000 meter høje bjerge. Floderne Valira de Ordino og Valira de Carrillo flyder sammen i Andorra og bliver til Valira floden. I dalene dyrkes korn. Kvægdriften var tidligere den vigtigste økonomiske aktivitet, men er nu erstattet af turismen.

Et sagn der fortæller at landet skulle være grundlagt af Karl den Store, er det eneste nuværende eksempel på den uafhængighed, som mange af Pyrenæernes dale besad i meddelalderen.

Der findes beviser for, at det område der i dag udgøres af Andorra var beboet allerede i neolitisk tid. Hulemalerier og fund af skeletdele afslører, at der var tale om stenaldermennesker. Nogle historikere mener, at Andorra dalens oprindelige beboere var beslægtet med baskerne, der i dag bebor den nordlige del af den iberiske halvø. Selve ordet Andorra skal derfor stamme fra baskisk (euskera). 

TIDSLINJE:

2004 – I juli blev Andorra af EU tvunget til større åbenhed i sin banksektor for at begrænse muligheden for hvidvaskning af penge.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.