Bulgarien

Bulgarien er et land i den sydøstlige del af Europa på Balkan-halvøen. Mod nord grænser Bulgarien op til Rumænien, mod syd til Grækenland og Tyrkiet, mod vest til den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien og Serbien og mod øst ti l Sortehavet.

Landet gennemskæres fra øst til vest af Balkanbjergene, som når deres højeste punkt med bjerget Botev 2.376 m, der ligger i den centrale del af den 700 km lange bjergkæde i Central Balkan National Park. Det højeste bjerg i Bulgarien og på hele Balkan er Musala på 2.925 m i Rilabjergene syd for Sofia.

TIDSLINJE:

7. århundrede – En gruppe bulgarere ledet af Khan Asparuh til det nordlige Balkan, hvor de blandede sig med den lokale slaviske og trakiske befolkning, og dannede det første bulgarske rige.

9.-10. århundrede Bulgarien var en vigtig europæisk stat og var i strid med det Byzantinske Rige om kontrollen over Balkan.

1018 – Den bulgariske stat blev fuldstændig knust og undertrykt efter et byzantisk angreb under Basileios II.

1185 – Bulgarien blev genoprettet og fortsatte med at være et vigtigt land i Sydøsteuropa i over to århundreder, mens det kæmpede for sin plads i regionen ved siden af det byzantinske rige, Ungarn og korsfarerstaterne i Grækenland, indtil det blev indtaget af osmannerne i slutningen af det 14. århundrede.

1912-13 – Landet var involveret i en række konflikter med sine nabolande: 1. og 2. Balkankrig hvorunder de fleste af Tyrkiets europæiske territorier blev indlemmet i Serbien, Grækenland, Albanien og Bulgarien. Under 1. verdenskrig kæmpede Bulgarien på centralmagtens side og var allieret med TysklandØstrig-Ungarn og Det Osmanniske Rige.

2. verdenskrig – Bulgarien medlem af aksemagterne. 9. september 1944 blev landet besat af Sovjetunionen og blev udråbt som en kommunistisk folkerepublik i 1946.

2012 – FILMThe Expendables 2, blev filmet i Bulgarien følgende steder: The Devetaki CavePlovdiv AirportBansko, Vitosha, Lovech, Sofia (Nuboyana Film Studios), Lake Ognyanovo.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.