Wyoming

Wyoming er en delstat i USA, der grænser til Colorado, Idaho, Montana, Nebraska, South Dakota og Utah. Wyomings hovedstad og største by er Cheyenne

TIDSLINJE:

1807John Colter, der var et medlem af Lewis og Clark-ekspeditionen, sandsynligvis den første hvide amerikaner, som nåede til området. Han huskes bedst for sine ekspeditioner 1807-08, da han blev den første kendte europæer der besøgte Yellowstone National Park og en anden nationalpark, Grand Teton National Park.

1890Wyoming blev optaget som USA’s 44. stat den 10. juli.

1906 – Den 386 meter høje monolit ved Bear Lodge Mountains, i Black Hills, bedre kendt som “Devils Tower” blev det første deklarerede Nationalmonument i USA, grundlagt den 24. september. Monumentet omfatter et areal på 5,45 kvadratkilometer. I de seneste år har omkring 1 procent af monumentets 400.000 besøgende besteget Devils Tower ved at klatre op ad dets stejle sider. Filminstruktøren Steven Spielberg benyttede lokaliteten i sin film fra 1977: Nærkontakt af tredje grad.

Mickey4700