Durango

Durango er en delstat i Mexico. Arealet er 119.648 km² og det anslåede indbyggertal i 2003 var 1.450.000. Hovedstaden af samme navn, Durango, kaldes også Victoria de Durango. Andre større byer i delstaten er Gómez Palacio og Lerdo.

Grænsen mellem Durango, Chihuahua og Coahuila er kendt som Zona del Silencio (“Stillezonen”) på grund af områdets naturlige magnetfelter der ifølge en vandrehistorie skulle forhindre radiobølgers passage der. Ironisk nok virker kommunikationsudstyr fint nok i zonen. Men guider, der fortæller om myten, forsikrer at zonen flytter sig rundt; resultatet er, at de lokale er temmelig skeptisk om der overhovedet er hold i myten.

Berømt for at være hjemstat for Pancho Villa, såvel som for dens smukke vandfald, vandspring og naturpreservater. Durango har også fungeret som rammen om mindst 110 mexicanske og amerikanske film. Se her.

TIDSLINJE:

1563Durango blev grundlagt, da de første spaniolere anført af Francisco de Ibarra ankom til staten den 8. juli.

Mickey4700