QUINTANA ROO

Quintana Roo (forkortes Q.R.) er den yngste stat i Mexico, beliggende på den østlige del af Yucatán-halvøen. Mod nord og vest har den grænse til de mexicanske stater Yucatán og Campeche, mod øst til det Caribiske Hav og mod syd til landet Belize.

Hovedstaden i Quintana Roo hedder Chetumal, og er beliggende på Yucatán-halvøens østkyst. Halvøens befolkning er primært mayaindianere. De mange ruiner efter mayaerne hedder: Chacchoben, Chakanbakán, Chamax, Coba, Dzibanché, El Meco, Ichpaatán, Kohunlich, Muyil, Oxtankah, Tankah, Tulum, Tupak, Xel-Há og Xcaret.

Riviera Maya ligger på Yucatán-halvøens spids og lokker med varme året rundt, hvidt koralsand og indigoblåt hav. I dette gamle mayaland findes flere udgravninger, eller snarere udhugninger i junglen, af gamle byer og helligdomme. Nærmest ligger Xcaret som både er et historisk mindesmærke og en natur- og underholdnings park. Nogle kilometer mod syd troner mayafolkets smukke tempel i Tulúm, og er et smukt scenarie mod den kridhvide strand og havet. Det fantastiske Chichén Itza med de mægtige pyramider ligger midt inde i landet og er et must for de, der er interesseret i mayakulturen.

TIDSLINJE:

o. 3000 FVT – Præ-Maya kulturer beboede Yucatán-halvøen.

1970 – Staten havde kun 90.000 indbyggere på dette tidspunkt. Det begyndte at vokse pga. hotelopførelser og behovet for mere arbejdskraft.

2003 – Staten er nu vokset til 1.200.000 borgere, hvoraf mange bor i kystbyen Cancún. I de tidlige 1970’ere var byen en underudviklet kyst-ø, og hjemsted for nogle få fiskelejer og mindre præ-columbianske maya-ruiner. Sammen med en international gruppe af private investorer besluttede den mexicanske regering at gøre Cancún til et turistrejsemål. Der blev bygget en dæmning til fastlandet og opført en international lufthavn.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.