SONORA

Sonora er den andenstørste delstat i det nordvestlige Mexico, men er tyndt befolket. Mod øst deler den grænse med den mexicanske delstat Chihuahua, mod syd Sinaloa og mod nordvest Baja California. Mod nord deler Sonora grænse med Arizona i USA, mod vest ligger den Californiske Golf, også kendt som Cortezhavet.

Hovedstaden hedder Hermosillo og en anden større by er Guaymas. En mindre by som er populær blandt turister er Puerto Peñasco.

Sonoraørkenen dækker meget af delstaten, foruden det sydlige Arizona. Staten er bjergrig, tør og solrig næsten året rundt. Stort set alt Mexicos kobber produceres her.

Kulturelt tilbyder Sonora en unik blanding af oldtids-samfund, som rækker helt tilbage til 1500 FVT. De største grupper der eksisterer i dag er Yaqui og Mayo, der blomstrede omkring 1300 EVT og etablerede et landbrugssamfund. Begge grupper var territoriale og forsvarede aggressivt deres samfund mod nomadestammer, der vandrede i hele området. En anden gruppe, der fortsat er aktiv er Cucapas-stammen. Sonora er også påvirket af amerikanske tendenser og modeluner. Yaqui beboede den østlige del af Sonora nær Mar de Cortés. Mayoerne boede primært i den sydlige del af staten og etablerede et vigtigt kulturelt centrum i hvad der i dag er byen Guyamas.

TIDSLINJE:

1963Mexicos største ø, Tiburón Island, der ligger lige ud for kysten for Punta Chueca i Sonora, blev til et naturreservat af præsident López Mateos. Øen har den største mangfoldighed af plante- og dyrearter i Cortezhavet. Den er hjemsted for et stort udvalg af fuglearter, krybdyr, Bighornfår, burahjorter og ørkenskildpadder.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.