NORDEUROPA

NORDEUROPA:
Nordeuropa er den nordlige del af det europæiske kontinent. Denne region er blevet defineret forskelligt fra tid til anden, men i dag mener de fleste at den indbefatter:

De nordiske lande eller Skandinavien, dvs. Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, såvel som Ålandsøerne, Færøerne og af og til Grønland og Svalbard.

De baltiske lande, dvs. Estland, Letland og Litauen.

De britiske øer, dvs. den irske republik, Storbritannien, Isle of Man og Kanaløerne – selvom deres position i denne region er usikker.

Andre områder der grænser op til Østersøen og Nordsøen, f.eks. det nordlige Polen, Holland, Belgien, Luxembourg, det nordlige Tyskland og det nordlige Frankrig.

SKANDINAVIEN:

DANMARK
FINLAND
GRØNLAND (Danmark)
ISLAND
NORGE
SVERIGE

DE BALTISKE LANDE:

ESTLAND
LETLAND
LITAUEN

DE BRITISKE ØER:
De Britiske Øer er en øgruppe udfor Europas nordvestlige kyst, bestående af Storbritannien og Irland samt nærliggende øer. Denne øgruppe består af mere end 6.000 øer og har et totalt landareal på 315.134 km².

Politisk er øgruppen delt mellem to suveræne stater (Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland og Republikken Irland) og tre kronbesiddelser (Man, Guernsey og Jersey).

ENGLAND
NORDIRLAND
REPUBLIKKEN IRLAND
SKOTLAND
WALES