Burkina Faso

Burkina Faso er en stat i Vestafrika. Landet har ingen kystlinje og grænser til Mali mod nord, Niger mod øst, Benin mod sydøst, Togo og Ghana mod syd og Elfenbenskysten mod sydvest.

Landets navn var indtil den 4. august 1984 Øvre Volta. Navnet skyldes, at Volta floderne løber gennem landet. Le Mouhoun (Sorte Volta), le Nakambé (Hvide Volta) og le Nazinon (Røde Volta). Le Mouhoun og la Comoé som flyder mod sydvest, er de eneste floder i landet, der løber året rundt.

Landet er godt 6 gange så stort som Danmark (274.000 km²) med en befolkning på godt 13 millioner. Hovedstaden, der også er landets største by, hedderOuagadougou, og den har en befolkning omkring 1 million indbyggere.

Google Maps

TIDSLINJE:

1890’erne – Området blev koloniseret af Frankrig, da de besejrede mossi-folket. Derefter blev det i første omgang administreret som en del af Elfenbenskysten, indtil det i 1919 blev udskilt som en separat koloni. Denne status blev senere ophævet, men i 1947 blev det igen en separat koloni, og på dette tidspunkt under navnet Øvre Volta.

1958-1960 – Landet blev selvstyrende i 1958 og helt selvstændigt i 1960.

1987 – 31. januar. Da Burkina Faso opnår uafhængighed i 1960, befinder der sig meget få danskere i landet. Burkinerne er et venligt og behageligt folkefærd og det er nemt både at arbejde og rejse i Burkina Faso, så landet oplevede en relativ stor mediedækning i forhold til andre afrikanske lande af tilsvarende politisk og økonomisk betydning. Det var pga. Thyge Christensen, at en venskabsforening mellem Danmark og Burkina Faso blev dannet. Læs mere her.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.