Guinea-Bissau

Guinea-Bissau er et land i Vestafrika, som ligger ud til Atlanterhavet. Guinea-Bissau grænser til Guinea og Senegal. Tidligere var landet en portugisisk koloni og kendt under navnet Portugisisk Guinea. Navnet på landets hovedstad, Bissau, blev ved uafhængigheden tilføjet landets navn for at undgå forveksling med Republikken Guinea.

Google Maps

TIDSLINJE:

1956 – Det afrikanske parti for Guinea-Bissau og Kap Verdes uafhængighed (PAIGC) blev stiftet af marxisten Amílcar Cabral i 1956, med formålet at opnå uafhængighed for Kap Verde og Portugisisk Guinea (i dag Guinea-Bissau).

1974 – Guinea-Bissau var den første portugisiske koloni i Afrika der fik selvstændighed – endog før António Salazar diktaturet blev styrtet.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.