Zambia

Zambia (tidligere Nordrhodesia) er et land i Afrika. Mod nord grænser Zambia op til den Demokratiske Republik Congo og Tanzania, mod øst til Malawi og Mozambique, mod syd til Zimbabwe, Botswana og Namibia og mod vest til Angola.

Landet har sit navn fra floden Zambezi, der afgrænser landet mod syd.

Zambia er et multietnisk samfund med 73 forskellige stammer med syv hovedsprog: bemba, kaonde, lozi, lunda, luvale, nyanja og tonga.

Op mod 250.000 år gamle menneskeknogler er fundet i Kabwe. Agerbrug introduceredes omkring Kristi fødsel; i det følgende årtusinde indvandrede bantufolk nordfra, og i 1600- og 1700-t. kom andre folkeslag fra bl.a. Congo og Angola.

Kobberminedriften betød, at kolonien var et af de rigeste lande i Afrika. Men afhængigheden af kobbereksport, vanskelige transportforhold og en fejlslagen politik har siden gjort landet til et af verdens fattigste.

Google Maps

TIDSLINJE:

1964 – Landet blev selvstændigt.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.