Brunei

Sultanatet Brunei, også kaldet Brunei Darussalam, er et olierigt land beliggende på øen Borneo i Sydøstasien. Bortset fra kystlinjen mod det Sydkinesiske Hav er landet helt omgivet af det østlige Malaysia.

TIDSLINJE:

1929 – blev der fundet olie og naturgas i Brunei. Det er i dag grundlaget for det lille land, hvor olieproduktion varetages af Brunei Shell Petroleum. Det har medført at landet i dag er et af de rigeste i Asien. Brunei er det eneste land i verden som styres af en sultan. I dag er det Hassanal Bolkiah. Sultanen udvælger et ministerråd, der skal hjælpe ham. Ansatte i staten har ikke ret til at være politisk aktive, selvom det udgør to tredjedele af befolkningen. Styret kritiseres samtidig for at favorisere lederne. Sultan er f.eks. en af de rigeste mænd i verden. Denne ekstreme rigdom har vækket utilfredshed blandt indbyggerne, som også gerne vil have bedre vilkår.

For huleforskere, der ofte må kæmpe sig gennem klaustrofobisk snævre passager, er Gua Payau et eldorado. Hulen, som ligger i den malaysiske Sarawak provins på Borneo, er verdens største hulegang. Med en gennemsnitlig bredde og højde på henholdsvis 160 og 120 meter er den rummelig nok til, at et moderne passagerfly ville kunne flyve de 1,2 km tværs gennem bjerget.

Gunung Mulu National Park Deer Cave entrance b.jpg-for-web-large

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.