Burma

Burma; officielt hedder landet på engelsk: ”Republic of the Union of Myanmar” (oversat betyder navnet: Myanmar Unionens Republik); tidligere officielt: “the Union of Myanmar” og før det: “the Union of Burma”. Landet er en forbundsstat eller union i Sydøstasien med grænser mod Bangladesh og Indien i vest, Kina i nordøst, Laos i øst og Thailand i sydøst. Landet har over 2.000 km kystlinje mod Andamanhavet og Bengalbugten.

TIDSLINJE:

1948– 4. januar. Burma bliver selvstændig republik efter 60 års britisk kolonistyre.

Arkæologi. I Myanmar – det tidligere Burma – har den franske palæontolog Jean-Jacques Jaeger fundet dele af en 40 millioner år gammel kæbe fra en hidtil ukendt art af primitive aber. Abeforfaderen, der har fået navnet ‘Bahinia‘, er syv millioner år ældre end de hidtil ældste fund af abeforfædre, som man har gjort i Egypten i Afrika. Dermed tyder meget på, at de første abeforfædre levede i Asien og ikke i Afrika, som forskere hidtil har troet. Forskerne har kun fundet en del af kæben med nogle få tænder i. Men det har været nok til at afgøre, at abeforfaderen har tilhørt slægten Eosimiidae, som man tidligere har fundet knoglerester fra i Asien. (Ill. Vid. 3/2000)

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.