Forenede Arabiske Emirater

Forenede Arabiske Emirater (ofte brugt engelsk forkortelse: UAEsom står for United Arab Emirates) er et olierigt ørkenland beliggende i den sydøstlige del af den Arabiske Halvø. Landet er en føderation bestående af syv emirater: Abu DhabiAjmanDubai,
Fujairah,Ras Al KhaimahSharjah og Umm Al Quwain. Hovedstaden er Abu Dhabi. Det grænser op til OmanSaudi-Arabien og Qatar. De Forenede Arabiske Emirater er en del af Mellemøsten.

TIDSLINJE:

2600-2000 FVT – de tidligste beviser på en bronzealder-kultur, Umm-an-Nar, blev fundet nær Abu Dhabi, FAE’s hovedstad.

1820 – Storbritannien og de syv emirater indgik en aftale om at Storbritannien skulle overtage ansvaret for forsvars- og udenrigspolitik. De fik navnet Traktatkysten. Før dette havde området gået under navnet Piratkysten på grund af de mange organiserede sørøverier i området.

1971 – 2. december – De Forenede Arabiske Emirater blev dannet efter englænderne, som havde domineret området i mere end 100 år, trak sig ud. Det var oprindelig hensigten, at Qatar og Bahrain skulle have været medlemmer, men de foretrak at blive selvstændige. Ras Al Khaimah sluttede sig dog først sig til de Forenede Arabiske Emirater i 1972.

1999 – Burj al Arab hotellet, verdens mukkeste hotel, åbnede efter næsten fem års opførsel. To år til etableringen af øen og tre år til at bygge hotellet, der med sine 331 meter er den andenhøjeste bygning i Dubai.

2010 – 4. januar. Burj Khalifa blev indviet efter flere års udskydelse af konstruktionen. Med sine 828 meter, er skyskraberen verdens højeste menneskeskabte struktur, der nogensinde er bygget.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.