Madagaskar

Republikken Madagaskar er en østat i det Indiske Ocean, beliggende 400 kilometer fra  Mozambique  på Afrikas østkyst. Med sine 590.000 km² er hovedøen, der også hedder Madagaskar, jordens fjerdestørste ø. Den blev adskilt fra Afrika for millioner af år siden. Den er befolket af mennesker af blandet afrikansk og indonesisk herkomst. Den er hjem for fem procent af verdens plante- og dyre-arter, hvoraf 80 procent er enestående for Madagaskar. Blandt de mest bemærkelsesværdige eksempler på biodiversitet er primaten lemuren, tre endemiske fugle-familier og baobab-træet. Det mest talte sprog på Madagaskar er malagasy.

Øen er verdens ottende mest befolkede ø. Madagaskar er blandt de 100 fattigste lande i verden. 80 % af befolkningen lever af landbrug.

Madagaskar har ikke rigtig nogen årstider. De har en varm “vinter” samt en varm sommer.

Google Maps

TIDSLINJE:

 

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.