Tristan da Cunha

Tristan da Cunha er en øgruppe i Sydatlanten med med ca. 270 indbyggere og består af fire store vulkanøer. Tristan da Cunha er navnet på hovedøen og hele øgruppen. Andre større øer i øgruppen er Inaccessible Island og Nightingale Island.

Kun hovedøen er befolket. Øen er en kegleformet vulkanø og ca. 12 km i diameter. Tristan da Cunha er sammen med Gough Island, 395 km væk, en del af Sankt Helena, Ascension og Tristan da Cunha som igen er et Britisk oversøisk territorium.

Tristan da Cunha havde i 2010 – 265 indbyggere. Kun syv efternavne er i brug. Sproget er engelsk og befolkningen tilhører Den anglikanske kirke. På grund af endogami (øboerne gifter sig stort set kun med andre øboere) er astma og glaukom udbredt.

Google Maps

TIDSLINJE:

 

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.