Maldiverne

Republikken Maldiverne er et land i det Indiske Ocean sydvest for Indien. Det består af en gruppe atoller.

TIDSLINJE:

2007 – FN’s klimapanel (IPCC) advarede om, at en vandstigining i verdens have på mellem 18 og 59 cm i 2100 vil være nok til at gøre øgruppen i Det Indiske Ocean ubeboelig. Maldiverne har det helt alvorlige problem, at landet vil være forsvundet i år 2100, hvis verdenshavene stiger i den takt, som forskerne spår. For at redde befolkningen har regeringen i 2008 taget det helt usædvanlige skridt at “spare sammen til” en bid af øen Sri Lanka. Man forestiller sig simpelthen at købe et landområde af det nuværende Sri Lanka, som kan huse hele den små 0,4 millioner store maldiviske befolkning.

2009 – Den fattige nation måtte melde afbud til klimatopmødet i København, fordi der simpelthen ikke var råd til deltagelsen. Den danske stat betalte for nationens deltagelse i topmødet. Danmark havde afsat 18,6 millioner kroner til at fattige stater og østater kunne deltage med hver 3 delegerede.

Undervandsmøde For at gøre opmærksom på udsigten til at måske at ende under havets overflade holdt Maldivernes regering møde i 2009 i havet. “Klædt i sorte dykkerdragter og masker dykkede præsident Mohamed Nasheed, 11 ministre, vicepræsidenten og regeringssekretæren 3,8 meter ned under vandet, hvor de holdt mødet ved borde i det krystalklare vand.”

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.