Sri Lanka

Sri Lanka er en stat i sydlige del af Asien, bestående af en større ø og et antal småøer, der ligger sydøst for Indien. Sri Lanka blev indtil 1972 kaldt Ceylon. Sri Lanka var et af de lande, der blev hårdt ramt af tsunamien som følge af Jordskælvet i det indiske ocean 2004 den 26. december 2004.

Sri Lanka har 8 steder på UNESCO’s Verdensarvsliste – byerne: Polonnaruwa, Anuradhapura, Galle, Kandy og stederne: Sigiriya, Sinharaja, Dambulla temple og Horton Plains.

TIDSLINJE:

1983 – Konflikten mellem den singalesiske majoritet og den tamilske  minoritet forværredes og udviklede sig efterhånden til en regulær  borgerkrig med hundredvis af dræbte og sårede, og 100.000 berørte civile. Mere end 40.000 tamiler fra Sri Lanka emigrerede til den indiske  delstat Tamil Nadu, og et stort antal flygtninge fortsatte til Europa. Krigen sluttede den 19. maj 2009, og siden da har turister strømmet til Sri Lanka. I 2010 steg antallet af turister med 45% i forhold til året før.

 

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.