Østrig

Østrig, officielt Republikken Østrig er en forbundsstat  i  Centraleuropa, og består af 9 forbundslande med hvert sit  parlament og regering. Østrig er omgivet af land på alle sider og støder op til Liechtenstein og Schweiz i vest, Italien  og Slovenien i syd, Ungarn og Slovakiet i øst og Tyskland og Tjekkiet i nord.  Hovedstaden er Wien. Østrig har 8,3 mio. indbyggere, hvoraf tre fjerdedele tilhører den romersk-katolske tro. Det officielle sprog er tysk, der tales i dialektiske former. Herudover er slovensk,  kroatisk og ungarsk anerkendte minoritetssprog.

TIDSLINJE:

3350-3110 FVT – Ötzi (også kaldt ismanden eller – spøgefuldt-kvasividenskabeligt –Homo tyrolensis) er kaldenavn for de over 5.000 år gamle mumificerede rester af et menneske, som 19. september 1991 blev fundet i mere end 3.200 meters højde på en gletsjer ved den italiensk-østrigske grænse. Navnet kommer af, at levningerne blev fundet i Ötztal-Alperne i Tyrol. Mumien er usædvanligt godt bevaret og regnes som Europas ældste, fra ca 3300 f.Kr, dvs. kobberalderen, der også regnes som en del af yngre stenalder.

1756 – 27. Januar. Wolfgang Amadeus Mozart, vidunderbarn, og en af de største og mest anerkendte komponister, blev født. Han døde i en meget ung alder, 35 år, men han formåede at skabe sit livsværk, der dækkede alle hans tids musikalske genrer: operaer, balletmusik, symfonier, solokoncerter (for klaver, violin og bratsch, valdhorn, tværfløjte, klarinet og obo), messer, lieder, strygekvartetter, sonater og megen anden kammermusik.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.