Portugal

Portugal er et land på den Iberiske halvø i det sydlige Europa. Landet grænser i nord og øst til Spanien og er ellers omgivet i vest og syd af Atlanterhavet. I Atlanterhavet ligger de to portugisiske øgrupper Madeira og Açorerne.

Søfarten har altid været vigtig for Portugals økonomi og i 1400-tallet begyndte en ekspansiv periode, da landet organiserede flere opdagelsesrejser. 

TIDSLINJE:

714Maurerne erobrede Lissabon og holdt den de næste 400 år.

1488 – Portugisiske skibe sejlede gradvis længere sydpå langs Afrikas vestkyst, og et skib rundede  for første gang Kap det gode håb. Det var ledet af Bartolomeu Dias. Ekspeditionerne sikrede Portugal kolonier i Brasilien og i det Indiske Ocean.

1755 – Da de fleste af byens indbyggere var samlet i kirkerne for at fejre Alle Helgens Dag, indtraf det største jordskælv nogensinde i Europa (se Jordskælvet i Lissabon 1755). Indbyggerne løb mod havnen for at undgå de ildebrande, som brød ud. Byen blev herefter oversvømmet af en fire etager høj tsunamibølge. På få timer mistede Lissabon en tredjedel af sine indbyggere.

1910-1925 – I denne periode havde Portugal 40 forskellige regeringer samt 18 revolutioner og kupforsøg.

1926 – Endnu et militærkup fandt sted, og Portugal blev et diktatur under Salazar frem til 1974. Diktaturet blev styrtet i et nyt venstreorienteret militærkup i 1974, den såkaldte Nellikerevolution og demokratiske reformer blev indledt.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.