San Marino

Republikken San Marino  er verdens femtemindste land. Det er helt omsluttet af Italien og ligger mellem regionerne Emilia-Romagna og Marche, tæt ved den adriatiske kyst og ved Rimini. Oven på fjeldklippen Monte Titano ligger fæstningsværket La Guaita. San Marino er en af de ældste republikker i verden. Den første forfatning stammer fra året 1263.

Monte Titano et det højeste bjerg i San Marino, og en del af bjergkæden
Appenninerne. Toppen af bjerget rager 749 meter over havet, og ligger lige øst for hovedstaden San Marino. Bjerget har tre toppe, kendt som “San Marinos tre tårne”. Ifølge legenden grundlagde St. Marinus San Marino som en landsby ved bjerget. I 2008 blev bjerget skrevet ind på UNESCOs liste over  verdens-arven.

San Marino er kendt for dets Formel 1 løb, Grand Prix di San Marino, der siden 1980 er blevet afviklet den første søndag i maj på Imola-banen i nærheden af Milano. På den måde har Italien to Grand Prix løb.

TIDSLINJE:

2. verdenskrig – San Marino blev tvunget ind i anden verdenskrig på
aksemagternes side. Englænderne gennemførte et enkelt bombeangreb, som kostede 60 mennesker livet. Under krigen søgte ca. 100.000 personer tilflugt i den lille republik, som ellers bare husede 15.000 indbyggere.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.