Serbien

Serbien, officielt Republikken Serbien, er et land på Balkan i Sydeuropa. Tidligere var Serbien en selvstændig stat, efterfølgende en delrepublik i Jugoslavien, dernæst en del af Serbien og Montenegro, for så igen at blive selvstændigt.

Byen ligger på bredderne af floderne Sava og Donau (hvor de mødes under Kalemegdan).

TIDSLINJE:

1389 – Slaget på Solsortesletten. Efter slaget fik ridderen Miloš Obilić den osmanniske
sultan til at tro, at han var overløber – han knælede foran sultanen og jog en dolk i hans hjerte, hvorefter han blev halshugget. Derefter forblev osmannerne i Serbien i 500 år, hvorefter Serbien befriede sig selv fra tyrkerne.

1403Beograd blev landets hovedstad, og er en af Europas ældste byer, med en historie som er 7000 år gammel! Navnet betyder “Den Skønne Hvide By“, og de vigtigste gader er Revolutionsboulevarden og Kñez Mihailova.

2006 – Den 6. juni kl. 11:55 blev det fælles flag for Serbien og Montenegro taget ned under tonerne af nationalsangen “Hej Sloveni“, og kl. 12:00 blev det serbiske flag hejst under tonerne af den serbiske nationalmelodi.

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.