Northwest Territories

Northwest Territories (NWT) er et canadisk territorium, beliggende mellem  Yukon i vest og Nunavut i øst, der er Canadas to andre territorier. I syd er der  grænser mod British ColumbiaAlberta, og Saskatchewan.  Hovedstaden har siden 1967 været Yellowknife. Indbyggertallet er pr. 2006 på 41.464, og området har et areal på 1.346.106 km².

Nunavut var tidligere en del af Northwest Territories.

TIDSLINJE:

1700-talletNorthwest Territories domineres af Hudson’s Bay virksomheden, North West Company.

1882NWT blev inddelt i de nuværende distrikter: Keewatin, Mackenzie og Franklin. Læs mere her.

1890 – Guld blev opdaget i Yellowknife Bay området. Yellowknife er opkaldt efter indianerstammen yellowknives, der lavede knive af kobber.

1905Alberta og Saskatchewanblev grundlagt.

1924Royal Canadian Corps of Signals opretter den første radiotelegraf station i NWT.

1928 – En influenzaepidemi dræber 10-15% af den aboriginale befolkning.

1933Canadas første radium/uranium mine blev åbnet ved Port Radium, hvis navn først kom rigtigt i brug tre år senere.

1954 – Den sidste offentlige hængning som henrettelsesmetode ender. Se en liste over henrettelser i Canada fra 1860-1962 her.

1957Distant Early Warning Line (DEW Line) der går fra Alaska til Grønland, blev færdig. DEW Line skulle sikre, at der ikke kom fjendtlige fly fra Sovjetunionen. Fra Thule Air Base var der troposcatter forbindelse til FOX-M og DYE-M der igen sendte data til NORAD.

1967Yellowknife blev udnævnt til hovedbyen i det canadiske territorium.

1969Dene Nation grundlagde Indian Brotherhood i NWT. Læs mere her.

1970 – De første arktiske vinterlege blev afholdt i Yellowknife. Læs mere her.

1973 – Indianareservat oprettet ved Hay River.

1978 – Den sovjetiske satellit, Kosmos 954, gik i stykker, og spredte radioaktive vragstykker over 600 km fra East Arm of Great Slave Lake til Baker Lake, over områderne NWT, Nunavut, Alberta og Saskatchewan. Kun omkring 65 kg. blev findet (mindre end 1% og resten formodes at ligge i søen. Læs en mere yderliggående teori om hvad der lå bag denne historie her. Se en facebook side her. Se en liste over de 10 værste satellitulykker her.

1991 – Diamanter fundet ved Lac de Gras.

1992 – På højden af en konflikt mellem arbejderne og fagforeningen, skete der en eksplosion i Royal Oakes Minen 230 meter under jorden, der dræbte ni arbejdere der kørte i vogn. Tretten måneder efter forhørte RCMP hundredevis af de strejkende, deres familier og supportere, aflyttede deres telefoner og eftersøgte deres huse. Ejeren Margaret Witte fortalte der ikke ville blive forhandlet med fagforeningen før nogen ville blive arresteret.

1999NWT blev opdelt i to – 60% blev overført til Nunavut.

2003 – Guldgravning stoppede i NWT.

2009 – Canadiske jagerfly opdagede to russiske bombefly der fløj ulovligt nord for Tuktoyuktuk i NWT.

2010 – En jæger dræbte en krydsning af en grizzly/polarbjørn, og forskere forudsiger at der vil blive født flere krydsninger som en direkte eftervirkning/konsekvens af klimaændringerne. Læs mere her. Du kan se 11 dyr der er krydsninger her.

 

Mickey4700

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.