Bermuda (Britisk)

Bermuda er en øgruppe i Atlanterhavet, som er en del af Britisk oversøisk territorium i nordatlanten, lokaliseret øst for USA. Hovedstaden er Hamilton. Øerne er en del af et stort koralrev.

 

TIDSLINJE:

1492 – Da Columbus ankom som den første til Sargassohavet og det område der senere blev kendt som Bermuda-Trekanten, nedskrev han observationen af et sært lys (11. oktober) og drillende kompasaflæsninger.

1505 – Den spanske kaptajn, Juan de Bermúdez, opdagede en øgruppe øst for USA i Nordatlanten. De blev opkaldt efter ham, og var ubeboet ved opdagelsen og blev annekteret til det spanske imperium, uden at han overhovedet satte fødderne på øen på grund af de mange koralrev.

1609 – Det engelske skib, Sea Venture, med Admiral Sir George Somers, satte den 2. juni sejl fra Plymouth mod Jamestown,Virginia. Skibet blev fanget i stormen den 24. juni, og Somers drev med vilje skibet i revet ved Bermuda, efter tre dages kamp. 150 personer og 1 hund overlevede.

1612Virginia Company sendte 60 bosættere afsted til Bermuda; etablerede St. George som hovedstad; solgte øen til Bermuda Company.

1616 – Slaver blev bragt til Bermuda.

1684 – Den britiske regering overtog kontrollen fra Bermuda Company, og øen blev dermed britisk.

1815 – Hovedstaden blev flyttet fra St. George til Hamilton.

1834 – Slaveriet blev afskaffet.

1941USA lejede store dele af øen i 99 år; konstruktionen af militære installationer påbegyndtes.

1959 – De sorte boykottede biograferne, hvilket tvang ejerne til at gøre en ende på segregationen.

1973 – Den britiske politiker og guvernør af Bermuda Richard Sharples og hans hjælper blev snigmyrdet nær hans officielle bolig, Government House, den 10. marts af den militante Black Power gruppe kaldet Black Beret Cadre.

1977Buck Burrows og Larry Tackly blev dømt og hængt for mordet på Sharples og hans medhjælper; et oprør brød ud. Læs her.

1995 – Den amerikanske og britiske marine lukkede baserne på øen.

Mickey4700