Aguascalientes

Aguascalientes (“varmt vand”) er en delstat i Mexico med et areal på 5.197 km², beliggende midt i landet med 944.000 indbyggere. Hovedstaden hedder også Aguascalientes. Byen fik sit navn, der stammer fra de spanske ord “aguas calientes” som betyder “varme vande”, på grund af de varme kilder, der var overalt i området. Kilderne bliver brugt i kursteder og endda i private hjem. Indbyggerne i Aguascalientes (både byen og staten) kaldes på spansk for hidrocálidos eller “hydrotermiske” folk. Delstaten blev dannet i 1835 ved udskillelse fra delstaten Zacatecas.

Staten ligger 480 km fra Mexico City.

TIDSLINJE:

1572Aguascalientes blev grundlagt den 22. oktober.

1835Aguascalientes blev hovedstad i den nydannede stat med samme navn, da dennes territorium blev udskilt fra nabostaten Zacatecas.

Mickey4700