Campeche

Den mexicanske delstat Campeche var længe en del af Yucatán og delte dens historie til midten af det 19. århundrede. Campeche deler grænser med de mexicanske stater Yucatán mod nordøst, Quintana Roo mod øst og Tabasco mod sydvest. Mod syd grænser staten op til provinsen Peten i Guatemala, mod sydøst til Belize og mod vest til den Mexicanske Golf.

Foruden hovedstaden af samme navn, Campeche, er der blandt andre byerne Champotón, Ciudad del Carmen og Escárcega, foruden mange vigtige men mindre kendt/besøgte maya-ruiner, såsom Becan, Calacmul, Civiltuk, Dzibilnocac, Etzna, Hochob, Holactun, Rio Bec, Uxul, Xicalango, Xpuhil og Xtampak. Læs mere her.

Den geografiske udbredelse af Maya-civilisationen strakte sig over de sydlige mexicanske stater Chiapas, Tabasco og Yucatán-halvøens stater: Quintana Roo, Campeche og Yucatán. Mayaområdet strakte sig også over hele den nordlige centralamerikanske region og vore dages Guatemala, Belize, El Salvador og det vestlige Honduras.

TIDSLINJE:

1500 FVT – I den præklassiske eller formative alder begyndte Olmekercivilisationen at udvikle sig og blomstre på steder som San Lorenzo Tenochtitlán (o.1200-900 FVT) og La Venta (o.900-400 FVT).

1540San Francisco de Campeche grundlagt af  Francisco de Montejo.

 

Mickey4700