Coahuila

Coahuila (formelt navn: Coahuila de Zaragoza) er en af de 31 delstater i Mexico. Den befinder sig i landets nordlige del. Mod nord deler Coahuila 512 km grænse med staten Texas i USA. Coahuila deler grænse med de mexicanske delstater Nuevo Leon mod øst, San Luis Potosi og Zacatecas mod syd, samt Durango og Chihuahua mod vest. Med et areal på 151.571 km² er den Mexicos trejdestørste stat. I 2000 havde Coahuila et anslået indbyggertal på 2.300.000.

Coahuilas hovedstad hedder Saltillo. Byerne Monclova, Piedras Negras, Ciudad Acuña og Torreón ligger også i delstaten.

TIDSLINJE:

1911Torreónmassakren fandt sted den 13-15. maj, der førte til at over 300 kinesiske byboere blev dræbt af Francisco I. Madero’s revolutionærstyrke. En undersøgelse af massakren, blev konkluderet til at det var en uprovokeret handling af racehad. Læs mere her.

Mickey4700