Mexicos Føderale Distrikt

Mexicos Føderale Distrikt eller Distrito Federal (“DF”) er et område i landet Mexico, som ikke er del af nogen af de mexicanske stater, men administreres af Mexicos føderale regering. Hovedparten af Mexico City ligger inden for det føderale distrikt. Arealmæssigt dækker byen både det mexicanske føderale distrikt (en særlig administrativ enhed svarende til Washington D.C. i USA) og en del af staten Mexico, i den nordlige del af det føderale distrikt. Mexico City har et af de største indbyggertal i verden, anslået til 30 millioner. Det er også en af de største bymæssige områder i verden, Stor-Mexico City danner en art ellipse, der er spænder 40 kilometer fra øst til vest og 60 fra nord til syd.

Delstaten Mexico grænser op til DF på tre sider, samt mod delstaten Morelos i det mere landlige og bjergrige syd. Det pæreformede føderale distrikt dækker et landareal på 1.479 km², med et indbyggertal på 8.591.000 ifølge folketællingen i år 2000.

TIDSLINJE:

 

Mickey4700